PIMP MY STREET
Nov
23
to Jan 7

PIMP MY STREET

PIMP MY STREET

Zeven weken lang nemen Belgische ontwerpers, designers en ambachtslieden de lege panden in de Korte Beenhouwersstraat over. Het Festival Pimp My Street past in de heropleving van het Ilot Sacré door Belgische ontwerpers en merken in de kijker te zetten.
 

Na de presentatie van het project volgt een receptie en krijgt u een rondleiding van de tijdelijke winkels in aanwezigheid van de ondernemers.

curator Kunty MOUREAU.

Namens het College van Burgemeester en Schepenen,
Schepen van Economische Zaken
Marion LEMESRE

View Event →
Lost in garbage - Verbeke Foundation
Nov
12
to Apr 14

Lost in garbage - Verbeke Foundation

Verbeke Foundation is delighted to invite you to the opening of our Winter exhibition LOST IN GARBAGE

WITH

Ben Christiaens
Jan Eric Visser
Thomas Van der Linden
Jean Groenen
Frank F. Castelyns
Werend Nauta
Lutgart De Meyer
Jallila Essaïdi
Shlomo Koren
Ole Nieling
Ioan Habasescu
Marc Claes
Truus van den Boezem
Barney de Krijger
Renée Verberne
Lin Gerritse
+
assemblages from the collection
+
Koen Venken en Frank Alsema
Zakken, een vuilvertelling in 7 delen


Reopening:
Jacobus Kloppenburg


New sculptures:
MARGE – betonnen boot
Gust Romijn – beelden
Sven Fritz – Cresta
Thijs Van der Linden – Drievuldigheidsboom
Peter Bleys - FishBowl
Maarten Vanden Eynde - The other side II


Bookrelease:
Veritas - Jan Eric Visser

View Event →
Kunst & Zwalm
Aug
26
to Sep 17

Kunst & Zwalm

Kunst & Zwalm: het landschap met dat ietsje meer

In 2015 herrees de kunstroute Kunst & Zwalm uit haar as. Waarna de nieuwe ploeg van lokale enthousiastelingen naarstig doorwerkte om de volgende editie vorm te geven. Curator Thijs Van Der Linden selecteerde de kunstenaars en samen met zijn team zocht hij locaties op een traject dat De Zwalm-rivier als leidraad neemt. Zaterdag 26 augustus opent Kunst & Zwalm 2017, om 11 uur, in de school Stella Matutina in Michelbeke (Groenstraat 15).

Op een wandeltraject van ongeveer 8 kilometer zijn interventies en werken te zien van een twintigtal kunstenaars uit de ruime regio. Ze plaatsen hun werk in het glooiende Zwalmse landschap, in een molen, een kapel, een café of een kerk. Onder de kunstenaars bevinden zich gevestigde waarden zoals Leo Copers, maar ook de minder bekende, jongere talenten verbazen met opmerkelijke interventies.

Aan het vertrekpunt Stella Matutina ontvangt de bezoeker voor 5 euro een routegids K&Z met de locaties en een toelichting bij de deelnemende kunstenaars. De route is gedurende het openingsweekend 26-27.8 alsook de eerste twee weekends van september te bezichtigen van 13 tot 19 uur. Naast de K&Z-route zijn er op vier extra locaties kunstenaars aan het werk te zien in de K&Z-kunstenaarsresidenties (te volgen op de K&Z website). Voor scholen werd er een educatief aanbod uitgewerkt.

De biënnale Kunst & Zwalm werd de eerste keer georganiseerd in 1997 en kan bogen op een lange traditie. Over de edities heen werd het gezelschap van deelnemende kunstenaars steeds internationaler, tot vzw Boem besloot terug te keren naar het bescheidener concept van de beginjaren.

Deze tweede editie met klein budget koos voor het thema [re]Publiek. Het belooft een beleving te worden om niet te vergeten. Met dank aan de gemeentebesturen van Zwalm, Brakel en Zottegem voor hun steun.

www.kunst-en-zwalm.be

Deelnemende kunstenaars: Leo Copers, Bert Drieghe, Gert Scheerlinck, Charlie De Voet, Chris Rotsaert, Claire Stragier, David Tanghe, Didier Van De Steene, Ella Vandenbussche, Geert Van der Linden, Hyun De Kempe, Inge Decuypere, Jan Leenknegt, Klaas Van der Linden, Kristof Van Heeschvelde, Marc Galle, Maya Roest, Nicoline Van Stapele, Veerle Michiels, Thijs Van der Linden, Lena Vandenbussche, Thierry Mortier, Steven Galle, Tessa Groenewoud, Jesse Cremers.

View Event →